Je zaak op orde

Wat voelt het heerlijk om het gebouw van de Kamer van Koophandel uit te lopen. Je hebt een foto van de ondertekening van alle stukken in je telefoon staan en je denkt nu aan de titel op jouw visitekaartje. Wordt het CEO, Eigenaar of Chief in Happinnes? Want happy dat je ben je! En trots op de stap die je gezet hebt, want die stap ging niet over één nacht ijs.

Je bent misschien al jaren aan het fantaseren over een eigen onderneming. Je weet precies hoe je het wil gaan doen en vooral anders dan anderen. Tja, anders had je in loondienst kunnen blijven en dat wilde je niet! Na vandaag kan het echt beginnen, denk hierbij ook aan werkruimte, een leaseauto en overige zaken. Denk je naast je enthousiasme over het bedrijf, ook aan jezelf als persoon? Hierbij help ik je graag! Concrete tips en tricks, handvatten waar je direct mee aan de slag kunt, een goede financiële basis voor je onderneming. Dát is wat ik je tijdens onze Summerschoolbijeenkomst leer, zodat jij vol enthousiasme verder kunt bouwen.

Natuurlijk was het spannend om de stap te zetten, omdat het maandelijkse inkomen weg valt. Daarmee misschien ook de financiële zekerheid binnen het gezin, maar dat hebben jullie goed besproken! Is dat echt zo?

Hoe goed is het daadwerkelijk besproken, vraag ik mijzelf af? Weet jouw partner dat bij jouw overlijden er geen nabestaandenvoorziening aanwezig is? Natuurlijk weet ik dat het op jouw lijstje staat om te regelen. Maar na drie jaar ondernemen? De kans is groot dat hetzelfde lijstje dan in de prullenbak beland is. Want tja, de zaken gaan toch goed! Je verwacht de stijgende lijn in je omzet aan te houden en misschien heb je zelfs al mensen in dienst. Vraag jij jezelf dan nog af hoe het met de financiële toekomst van je gezin gaat? Neem je jouw partner mee in de financiële cijfers van de onderneming?

Ik schrijf deze blog, zodat het lijstje niet in de prullenbak belandt en jij er eerder werk van maakt. Ik hoop je daarnaast te hebben geinspeerd om je focus binnen de onderneming te hebben, maar vergeet vooral ook niet die daarbuiten!

Heb je vragen over jouw financiële situatie? Voor nu óf de toekomst? Schroom dan niet om vrijblijvend contact op te nemen. Geen vraag is te gek, het is alleen gek als ze niet gesteld worden.
Of meld je aan voor onze Summerschool. In augustus geven we een bijeenkomst in één ochtend. Waarbij we je concrete tips & tricks geven om de financiën van jouw onderneming een goede basis te geven.