Notariskosten stijgen

Notariskosten stijgen!

Een notaris heb je vaak een aantal keer in je leven nodig, namelijk bij een woningaankoop, bij een schenking of testament en bij het oprichten van een bedrijf, stichting etc. Het komt in dat geval met regelmaat voor dat je geld moet overboeken of geld ontvangt. Een notaris heeft daarvoor een speciale rekening en dat noemen ze de derdenrekening. Tot dusver niet spannend.

Door de dalende spaarrente (negatief) en de stijgende bankkosten, hebben nagenoeg alle banken besloten om die kosten bij de klant neer te leggen. In dit geval de notaris, want die heeft vaak een banksaldo van meer dan 1 miljoen. Gaat de notaris de kosten zelf betalen?
Het antwoord hierop is: Nee. De kosten worden naar de uiteindelijke klant, jij dus, verplaatst.
(Bron: Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie)

Wees hierop alert als je een waarborgsom moet storten voor de aankoop van een woning, als de schenking via de notaris moet verlopen of de erfenis bij de notaris wordt gestald en jouw verzekering via de notaris wordt verrekend met de hypotheek. Je doet er altijd goed aan om vooraf een offerte aan te vragen en specifiek naar de kosten van de negatieve rente te vragen.

Heb je vragen? Mail deze naar info@taartbynihal.nl of bel naar 048 521 10 38.