Moet jij jouw belastingaangifte nog doen?

Moet jij jouw belastingaangifte nog doen of besteed je het liever uit? Geen probleem, je kunt nog tot 1 mei jouw belastingaangifte indienen. Door de huidige omstandigheden, veroorzaakt door het coronavirus, is het goed denkbaar dat dit niet haalbaar is voor deze datum.

Vier tips om je belasting aangifte in te vullen!

Het is weer tijd om de aangifte in te vullen. Gelukkig kun je gebruik maken van de vooraf ingevulde belastingaangifte. Dit betekent overigens niet dat je de aangifte niet moet controleren!

Hoe verlaag je de te betalen belasting?

Je mag je in de komende weken waarschijnlijk weer gaan bezig houden met de aangifte inkomstenbelasting.
Niemand is gek op belasting betalen en dan zijn aftrekposten erg belangrijk. Wat aftrekposten zijn en hoe dat werkt? Beluister hier de radio uitzending waarin ik toelicht wat de aftrekposten zijn.

De Belastingdienst controleert ook!

De jaaropgaves druppelen binnen, binnenkort is het tijd om je aangifte inkomstenbelasting te doen. Maar waarop let de Belastingdienst nu bij het controleren van je aangifte? Beluister hier de radio uitzending waarin ik toelicht wat de controlepunten zijn.

Toeslagen

Er zijn verschillende financiële toeslagen waarvoor je in aanmerking kunt komen. De Belastingdienst bepaalt of jij hier recht op hebt. Beluister hier de radio uitzending waarin ik toelicht wat huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag inhouden.