Heb jij jouw oud aangiftes wel eens bekeken?

Ik heb er al eens vaker over geschreven, het middelen fenomeen! Je kunt de inkomsten en inkomstenbelasting over drie jaar verdelen als gemiddelde. En als je meer dan € 545,- te veel belasting betaald hebt, dan kun jij je geld terugvragen.

Laat jij geld liggen, bij het invullen van de aangifte?

Niets is zo vervelend als geld laten liggen bij een belastingaangifte. Je kunt daarbij niemand anders de schuld geven, dan jezelf! Heb jij je belastingaangifte voorbereid?

De belastingaangifte komt er weer aan!

Eerlijk is eerlijk, niemand staat te juichen als de aangifteperiode zich weer aandient. Toch mag je niet meteen negatief reageren.

E-bike op de zaak!

Velen van ons denken aan de reclames met lachende ouderen die in de polder fietsen. Blij met de omgeving, maar vooral met de e-bike (een fiets met trapondersteuning). Tegenwoordig is een dergelijke fiets niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Studenten, ouderen, jong volwassenen, maar ook ondernemers weten dit vervoersmiddel te vinden. Waarom zou jij een e-bike op de zaak moeten zetten?

Verhuur van je tuinhuis, betaal je daar belasting over?

Woon je in een toeristisch gebied, dan kan het lonen om je woning te verhuren. Denk hierbij aan verhuur tijdens de eigen vakantie.

Moet jij jouw belastingaangifte nog doen?

Moet jij jouw belastingaangifte nog doen of besteed je het liever uit? Geen probleem, je kunt nog tot 1 mei jouw belastingaangifte indienen. Door de huidige omstandigheden, veroorzaakt door het coronavirus, is het goed denkbaar dat dit niet haalbaar is voor deze datum.

Vier tips om je belasting aangifte in te vullen!

Het is weer tijd om de aangifte in te vullen. Gelukkig kun je gebruik maken van de vooraf ingevulde belastingaangifte. Dit betekent overigens niet dat je de aangifte niet moet controleren!

Hoe verlaag je de te betalen belasting?

Je mag je in de komende weken waarschijnlijk weer gaan bezig houden met de aangifte inkomstenbelasting.
Niemand is gek op belasting betalen en dan zijn aftrekposten erg belangrijk. Wat aftrekposten zijn en hoe dat werkt? Beluister hier de radio uitzending waarin ik toelicht wat de aftrekposten zijn.

De Belastingdienst controleert ook!

De jaaropgaves druppelen binnen, binnenkort is het tijd om je aangifte inkomstenbelasting te doen. Maar waarop let de Belastingdienst nu bij het controleren van je aangifte? Beluister hier de radio uitzending waarin ik toelicht wat de controlepunten zijn.

Toeslagen

Er zijn verschillende financiële toeslagen waarvoor je in aanmerking kunt komen. De Belastingdienst bepaalt of jij hier recht op hebt. Beluister hier de radio uitzending waarin ik toelicht wat huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag inhouden.