Praten over de dood, kan voor opluchting zorgen!

Misschien is het in deze tijd (covid-19 pandemie) helemaal niet zo gek om het over de dood te hebben. En toch doen we het niet graag. Het komt te dichtbij, het is een ongemakkelijk onderwerp en over geld wil je het al helemaal niet hebben.

Een ietwat negatieve benadering van de dood. Gelukkig kan het ook anders…

Notariskosten stijgen!

Een notaris heb je vaak een aantal keer in je leven nodig, namelijk bij een woningaankoop, bij een schenking of testament en bij het oprichten van een bedrijf, stichting etc..

Wanneer ontvang jij jouw erfenis?

Een veel gehoorde uitspraak: “de een zijn dood, dan ander zijn brood” of “liever met een warme hand”. Dit zijn uitspraken die vaak om de hoek komen kijk na een uitvaart.

Erfbelasting, daar zit ik niet op te wachten!

Belasting voelt voor veel mensen als een verschrikkelijk iets, want je werkt enorm hard om een goed inkomen te verdienen. Het is dan altijd erg zuur als je daar een gedeelte van moet afstaan. Dit is uiteraard afhankelijk van de hoogte van het inkomen en de hoeveelheid aan aftrekposten…

Rouwen en werken

Het is een vreemde titel voor een blog, maar wel de dagelijkse werkelijkheid. Veel mensen op de werkvloer hebben op de een of andere manier te maken met rouwen. Denk hierbij aan het rouwen om de relatiebreuk, het rouwen door verlies van je baan of het rouwen vanwege…

Testament: wat moet daar nu echt in?

Beluister hier de radio uitzending waarin ik toelicht welke zaken belangrijk zijn om op te nemen in een testament. Wat moet je regelen als je partner of ouder is overleden? En wat zijn de regels voor de uitvaart?